Kia EV9 е Световната кола на жените за 2024 г

Тази година изборите бяха особено тежки поради отличното ниво на всички кандидати. Всеки от финалистите имаше достатъчно заслуги, за да спечели трофея. Kia EV9 спечели над своите конкуренти, защото е превозно средство, способно да задоволи нуждите на потребителите навсякъде.

Победителите във всички категории кола на годината

Ето какво казаха някой от членовете на журито за Kia EV9

Kia EV9 наистина променя играта за електрически коли. Това ще бъде превозното средство, към което поглеждайки назад ще кажем „тогава електромобилите станаха наистина достъпни, лесни за използване и желани за всички потребители“. Никой друго автомобил не е поел същите рискове и не е разширил границите на дизайна и инженерството до такава степен.

Изключително благороден, просторен, многофункционален, електрически автомобил. Електрическото задвижване на четирите колела също е способно, а различните режими на шофиране правят EV9 отлично превозно средство в скандинавската зима и снежни преспи. Тествах колата при студ под -25 градуса и бях доволна, че EV9 се държи в студено зимно време като нормален луксозен автомобил: затопли се бързо, пробегът не се повлия много от минусовите градуси. Голямо постижение от корейския автомобилен производител.

Kia EV9 разполага с най-модерните решения на пазара, като предна маска с LED осветление и интериор, който може да се трансформира във всекидневна благодарение на седалките, въртящи се на 180 градуса. Вътрешното пространство позволява до седем пътници, а най-мощната версия с два електрически мотора е в състояние да произведе до 384 к.с. с впечатляваща динамика.

Широкото приемане на електрификацията ще зависи от наличието на електрически автомобили в повечето сегменти. Kia EV9 предлага подходящ за семейството интериор и на всичкото отгоре изживяване при шофиране. To се усеща близко до това на бензин, но без вредни емисии. Трябва да спечели много купувачи, които не са свикнали с батерията и ще се чувстват по-удобно с превозно средство, което им се струва познато.