FORMULA 1 HEINEKEN SILVER LAS VEGAS GRAND PRIX 2024

Las Vegas Strip Circuit

Кога е построена пистата?

Сезон 2023 на Формула 1 видя пилотите да се справят с изцяло нова писта в Лас Вегас. Тя включва най-доброто, което Градът на светлините може да предложи – включително известната Стрип.

Кога беше първото LAS VEGAS GRAND PRIX?

Преди това Лас Вегас организира две F1 състезания – под прозвището Caesars Palace Grand Prix – през 1981 и 1982 г. И в двата случая беше домакин на финала на сезона. Пилотът на Williams Алън Джоунс спечели състезанието през 1981 г., а Микеле Алборето взе първата си победа във F1 за Тирел при срещата през 1982 г. Междувременно Нелсън Пике и Кеке Розберг спечелиха титлата съответно през ’81 и ’82 с пети места.

Каква е пистата?

Разположена в сърцето на Лас Вегас, новата 6,2-километрова улична писта със 17 завоя се извива покрай емблематични места като Caesars Palace, Bellagio и Venetian. Със средни скорости, подобни на Монца, известен още като „Храма на скоростта“ на Формула 1, на феновете е гарантирано много екшън и изпреварвания.

Защо да ходя

Продължава да се вдига огромен шум около Гран при на Лас Вегас. Подхранван от грандиозното встъпително събитие през 2023 г., което даде на пилотите и феновете апетит към още. С парти атмосферата, с която е известен курортният град, вечерно състезание под светлините и забавления извън пистата, това е едно от събитията, които трябва да посетите в календара на Формула 1.

Най-бърза обиколка

Оскар Пиастри (2023)

LAS VEGAS GRAND PRIX победител от 2023

Макс Верстапен Red Bull Racing Honda RBPT

Детайли

Дата:
24 ноември
Час:
08:00 - 10:30
Събитие Тагове:

Място

Las Vegas Strip Circuit
САЩ