FORMULA 1 LENOVO GRANDE PRÊMIO DE SÃO PAULO 2024

Autódromo José Carlos Pace Сао Пауло

Кога е построена пистата?

Работата по изграждането на това, което в крайна сметка беше наречено Autodromo Jose Carlos Pace – но по-често се нарича Interlagos –  започва през далечната 1938 г. Дизайнерите на пистата са се вдъхновили от три основни писти: Brooklands в Обединеното кралство, Roosevelt Raceway в САЩ и Монхери във Франция.

Кога беше първото GRANDE PRÊMIO DE SÃO PAULO?

Подкрепени от успеха на бразилеца Емерсон Фитипалди, Формула 1 за първи път се качи в Интерлагос за състезание за световен шампионат през 1973 г. Феновете бяха почерпени с домакинска победа в първите три Гран при на Бразилия. Фитипалди спечели през 1973 г. и 1974 г., докато Карлос Пейс спечели през 1975 г.

Каква е пистата?

Подобно на много писти отпреди Втората световна война, Интерлагос се отличава с наклонени завои, като пилотите започват обиколката си на нещо като полуовал. Всъщност между 1957 г. и завръщането на пистата в календара на F1 през 1990 г. Интерлагос може да се сравни с овал гигант. Динамичен Senna S и надолу до завой 4. След това пилотите преминават през виеща се секция с някои предизвикателни промени в наклона.  Следва обратно нагоре по хълма и последния завой с наклон.

Защо да ходя?

Мексико Сити е един от най-оживените метрополиси в света. И с Autodromo Hermanos Rodriguez, разположен точно на изток от града, с метростанция, готова да ви отведе в центъра на града в края на всеки ден състезателно действие. Гран При на Мексико е фантастична възможност за правилно съчетаване на спорта и културата.

Най-бърза обиколка

1:10.540 Валтери Ботас (2018)

GRANDE PRÊMIO DE SÃO PAULO Победител от 2023

Макс Верстапен Red Bull Racing Honda RBPT

Детайли

Дата:
3 ноември
Час:
19:00 - 20:30
Събитие Тагове:

Място

Autódromo José Carlos Pace
Бразилия