FORMULA 1 QATAR AIRWAYS QATAR GRAND PRIX 2024

QATAR GRAND PRIX 2024

Lusail International Circuit

Кога е построена пистата?

Международната писта Lusail е разположена в покрайнините на столицата Доха. Построена е в подготовка за домакинството на първото в историята събитие на MotoGP в Катар през 2004 г. Пистата беше завършена за малко повече от година.

Кога беше първото QATAR GRAND PRIX?

2021 г. беше първият път, в който Катар беше домакин на Световния шампионат на Формула 1 на FIA. Страната подписа допълнителен 10-годишен договор за домакинство на спорта от 2023 г.

Каква е пистата?

Проектирана предимно с мисъл за мотоциклетни състезания, 5,4-километровата международна писта Lusail е бърза и плавна писта. Преобладават завоите със средна и висока скорост. Над един километър от общата дължина на пистата се състои от главната права, която предоставя много възможности за изпреварване в завой 1.

Защо да ходя на QATAR GRAND PRIX

Ако живеете в северното полукълбо и мисълта за бягство от по-студения климат през октомври ви харесва, в Катар ще бъдете добре обгрижвани. Със средни температури около 28 градуса по Целзий по това време на годината. Не е изненадващо при такова време, че Катар е страхотна страна за занимания на открито. Картинг в самия Лусаил или пътувания до пустинята за сандборд, яздене на камила и 4×4.

Най-бърза обиколка

Макс Верстапен 2023

Победител от 2023

Макс Верстапен Red Bull Racing Honda RBPT

Details

Date:
1 декември
Time:
19:00 - 21:30
Event Tags:

Venue

Lusail International Circuit
Катар