FORMULA 1 MSC CRUISES JAPANESE GRAND PRIX 2024

Suzuka International Racing Course

Кога е построена пистата?

През 1962 г. Соичиро Хонда, за чиято автомобилна компания може би сте чували, е човек с големи амбиции. Стремейки се да превърне Honda в нещо повече, той реши, че компанията му трябва да има собствена тестова писта. Холандецът Джон Хугенхолц получи одобрението и начерта сега емблематичната „кросоувър“ писта Suzuka.  Оригиналните чертежи показват, че пистата минава над и под себе си цели три пъти, което би било страхотно ако бе реализирано!

Кога беше първото JAPANESE GRAND PRIX?

Въпреки че повечето хора са съгласни, че Сузука е достойна, японската писта беше добавена сравнително късно в календара на F1. Появи се за първи път през 1987 г. Найджъл Менсъл щеше да запомни добре този уикенд, след като претърпя катастрофа в квалификацията, която го отстрани от състезанието.  Това даде шампионската титла през тази година на неговия горчив съперник Нелсън Пике.

Каква е пистата за JAPANESE GRAND PRIX

Покажете ни състезателен пилот, който не обича Suzuka, и ние ще ви покажем лъжец. Високоскоростната писта остава едно от най-големите предизвикателства при пилотирането, с извиващите се ‘S’ извивки, двата Degners и карането с бели кокалчета на 130R. Всичко това е акценти на една от основните писти на F1 . И хей, има кросоувър, което винаги е страхотно, нали?

Къде е най-доброто място за гледане?

Избери си. Трибуни D и E гледат към кривите „S“, давайки ви невероятен шанс да наблюдавате притискащата сила и ангажираността, работещи в перфектна хармония. Левият фланг на трибуна G ви поставя от вътрешната страна на 130R,.

Най-бърза обиколка

1:30.983 Люис Хамилтън (2019)

Победител от 2023

Макс Верстапен Red Bull Racing Honda RBPT

Details

Start:
5 април @ 05:30
End:
7 април @ 10:00

Venue

Suzuka International Racing Course