FORMULA 1 ARAMCO GRAN PREMIO DE ESPAÑA 2024

Circuit de Barcelona-Catalunya

Кога е построена писта за формула 1 в Испания?

Пистата Circuit de Barcelona-Catalunya е построена като част от програмата за развитие на Олимпийските игри в Барселона през 1992 г. Основният камък е положен през 1989 г., а първото автомобилно състезание е кръг от испанския шампионат за туристически автомобили през 1991 г.

Кога беше първото GRAN PREMIO DE ESPAÑA?

Две седмици след като туристическите автомобили се състезаваха в Барселона, дойде ред на Формула 1. Писта за формула 1 в Испания, се радваше на сензационен дебют с известното драг състезание на Найджъл Мансъл и Аертон Сена по правата, преди Менсъл да поведе и да стигне до победата.

Каква е Пистата?

Пилотите обичат Circuit de Barcelona-Catalunya, което е добре, тъй като те традиционно прекарват огромно количество време в обикалянете й по време на зимни тестове. Пистата е добра комбинация от завои с висока и ниска скорост, с предизвикателния завой 3 отдясно, чудесен шанс да оцените баланса на колата, която дизайнерите на вашия екип са ви дали.

Къде е най-доброто място за гледане?

Имате голям избор, като почти цялата писта е пълна от трибуни или общи зони за допускане. От външната страна на завой 1, трибуна A ще ви позволи да видите най-доброто място за изпреварване на пистата.  Общата зона за достъп около завой 3 ще осигури внушаваща страхопочитание гледка на болиди от Формула 1, изтласкани до предела на своите възможности за притискане.

Защо да ходя на GRAN PREMIO DE ESPAÑA

Няма нужда да ви казваме, че Барселона е един от великите градове в света, дори и да го направихме. Храна, култура, плажове – всичко е налице, което прави ваканцията за Голямата награда на Испания наистина привлекателно предложение. Ще се насладите на незабравимо посещение на писта за формула 1 Испания. 

Най-бърза обиколка

Макс Верстапен (2023)

Победител от 2023

Макс Верстапен

Details

Start:
21 юни @ 14:30
End:
23 юни @ 18:30

Venue

Circuit de Barcelona-Catalunya
Испания