FORMULA 1 QATAR AIRWAYS BRITISH GRAND PRIX 2024

Silverstone Circuit

Кога е построена пистата?

Тези, които полагаха периметъра на пътя до летището Силвърстоун на RAF през 1942 г., не знаеха, че поставят това, което ще се превърне в една от най-великите състезателни писти в света.  Пистата Силвърстоун е използвана за първи път за истинско моторно състезание през 1947 г.  Въпреки че за съжаление местна овца загуби живота си по време на състезание…

Кога беше първото BRITISH GRAND PRIX?

Силвърстоун беше първото Гран при, домакин на първия кръг от Световния шампионат на Формула 1 на 13 май 1950 г. Старият участник в кампанията Джузепе Фарина, който щеше да вземе титлата през тази година, спечели състезанието със своето Alfa Romeo 158.

Каква е пистата?

На Голямата награда на Великобритания през 2018 г. Луис Хамилтън сравни обиколка около Силвърстоун с летене на боен самолет, което трябва да ви каже всичко, което трябва да знаете за пистата. Въпреки многобройните промени в оформлението през годините, Силвърстоун винаги е поддържал основния си характер на една от най-бързите писти в календара на F1,. Исторически завои като Maggotts, Becketts и Abbey предоставят някои от най-големите предизвикателства за състезателните пилоти навсякъде по света.

Защо да ходя?

Трудно е да спрете да настръхвате, докато се разхождате из една от големите катедрали на моторните спортове. Що се отнася до атмосферата, британските фенове винаги са надеждно раздразнени – все пак това е страната, която е изобретила футбола.

Къде е най-доброто място за гледане?

Трибуната на Becketts трябва да се класира високо в окончателния списък с места за гледане на болид от F1 в действие. Повярвайте ни, очите ви ще бъдат изумени, когато видите колко бързо пилотите минават през Maggotts и Becketts. По-нататък по пистата, трибуните на Stowe ще ви поставят на едно от най-добрите места за изпреварване.

Най-бърза обиколка

Макс Верстапен (2020)

BRITISH GRAND PRIX победител от 2023

Макс Верстапен Red Bull Racing Honda RBPT

Детайли

Начало:
5 юли @ 14:30
Край:
7 юли @ 19:00

Място

Silverstone Circuit
Великобритания