FORMULA 1 SINGAPORE AIRLINES SINGAPORE GRAND PRIX 2024

Marina Bay Street Circuit

Кога е построена пистата?

Пистата Marina Bay Circuit се появи на сцената през 2008 г. Улична писта е с известния силует на града като невероятен фон. Първоначалният план от Herman Tilke беше усъвършенстван от KBR Inc, докато събитието бързо се утвърди като едно от открояващите се на календара на F1.

Кога беше първото SINGAPORE GRAND PRIX?

През 2008 г. Сингапур имаше честта да бъде домакин на първото нощно състезание в историята на F1. Гран при – 15-ият кръг от този сезон – се оказа огромен успех за отборите и пилотите. Фернандо Алонсо от Renault печели спорна победа.

Каква е пистата?

Пистата Марина Бей е една от най-натоварващите физически в календара. Нейната неравна улична настилка, съчетана с влажни условия, дават на пилотите много поводи за размисъл. Дори след промяна на оформлението през 2023 г., намаляваща броя на завоите от 23 на 19, те също работят много с волана около високоскоростната обиколка. Физическият стрес ги кара да губят до 3 кг телесно тегло по време на трасето на състезание.

Защо да ходя на SINGAPORE GRAND PRIX

Ако искате да видите Сингапур в най-добрия му вид, няма по-добро време да го направите от това, когато Формула 1 пристигне в сърцето на този оживен град. Потопете се в природата, като се повозите на Singapore Flyer, гигантско виенско колело с изглед към комплекса на постоянните боксове на пистата, след което се забийте в невероятната сцена на барове и ресторанти в Сингапур. Коктейлните фанатици също трябва да направят поклонение в известния хотел Raffles – истинският дом на Singapore Sling (предлагат се безалкохолни версии!)

Най-бърза обиколка

1:35.867 Люис Хамилтън (2023)

SINGAPORE GRAND PRIX победител от 2023

Карлос Сайнц Ferrari

 

Детайли

Начало:
20 септември @ 12:30
Край:
22 септември @ 17:30

Място

Marina Bay Street Circuit
Сингапур