FORMULA 1 CRYPTO.COM MIAMI GRAND PRIX 2024

Miami International Autodrome

Кога е построена пистата?

След като направи своя дебют във Формула 1 през май 2022 г., Miami International Autodrome е временна писта, но проектирана да има постоянно усещане. Разположена е в комплекса Hard Rock Stadium в Маями Гардънс, дом на известния франчайз Маями Долфинс на NFL . Пистата е кулминация на процес на разработка, който симулира не по-малко от 36 различни оформления. Резултата е вълнуваща обиколка с 19 завоя, която осигурява атмосфера на улична писта, не по-различна от Албърт Парк в Мелбърн.

Кога беше първото MIAMI GRAND PRIX?

Първата Гран при на Маями се проведе през 2022 г. Състезанието във Флорида се присъедини към своя тексаски колега в Остин, за да стане второто състезание в САЩ в календара. То е и 11-ото различно американско място, което ще бъде домакин на кръг от световния шампионат на Формула 1.

Каква е пистата?

Грандиозна улична писта. Със стадион Хард Рок в неговия епицентър, 5,41-километровото трасе включва 19 завоя, три прави, три DRS зони и максимална скорост от над 340 км/ч. Има и промени в надморската височина, като основната е между завои 13 и 16. Пистата се насочва над изходна рампа и под различни естакади през неравен терен. Междувременно шиканът за завои 14-15 има подход нагоре, с гребен в средата, и след това пада надолу при излизане.

Най-бърза обиколка

1:29.708 Макс Верстапен (2023)

MIAMI GRAND PRIX Победител от 2023

Макс Верстапен Red Bull Racing Honda RBPT

Детайли

Начало:
5 май @ 23:00
Край:
6 май @ 01:00

Място

Miami International Autodrome