Формула 1 Бахрейн

Кога е построена пистата за Формула 1 Бахрейн ?

През декември 2002 г. беше поставена първа копка за международната писта за Формула 1 Бахрейн. Подобно на пистата Яс Марина в Абу Даби, разработчиците имаха празно, пясъчно платно, с което да работят, и с това оформиха техническата 5,4-километрова писта, проектирана от Херман Тилке.

Кога беше първото Бахрейн Гранд При?

Беше 2004 г., когато пилотите за първи път се наредиха под необичайно облачно небе за първото състезание за Гран При на Бахрейн. Състезанието бе доминирано (както много през 2004 г.) от двете Ferrari-та.  Михаел Шумахер победи Рубенс Барикело, докато публиката се наслади и на фантастична битка между Jaguar на Марк Уебър и Renault на Фернандо Алонсо.

Каква е пистата за BAHRAIN GRAND PRIX?

Обикновено можете да очаквате страхотни състезания и прилични количества изпреварвания в Бахрейн. Пилотите трябва да се борят с вятъра, състезания под прожектори и трудността да се намери прилична настройка с големите температурни колебания между сесиите. Най-предизвикателната точка на пистата е тесният, спускащ се, завой 10 с наклона наляво.  Бързото преминаване през завой 12 е друг акцент, позволяващ на състезателите наистина да почувстват колите си оживяващи.

Защо да ходя на Формула 1 Бахрейн?

Като се има предвид естеството на пистата, любителите на състезанията в Бахрейн винаги са имали приличен шанс да бъдат третирани с „дуел в пустинята“. Далеч от състезателната писта, Бахрейн, както може да очаквате, е страхотно място да хванете малко тен. С кралството на архипелага от 33 острова, включващо някои невероятни курорти. И ако искате сами да се състезавате, Бахрейнската международна картинг писта, разположена точно до пистата, е едно от най-добрите картинг съоръжения в света.

Къде е най-доброто място за гледане?

Възможностите ви са малко ограничени в Бахрейн. Предвид, че организаторите разбираемо не искат много фенове да се промъкват насред гореща пустиня, за да гледат действието! Смятаме, че най-добрият ви залог е да получите място на трибуната на Batelco. Това ще ви даде страхотна гледка към колите, които нахлуват в завой 8, преминават през 9 и 10 и след това ви подминават надолу към късия завой 11. В противен случай, трибуната от външната страна на завои 1 и 2 ще ви позволи да наблюдавате изобилие от изпреварвания на всяка от пистите.

Details

Start:
29 февруари @ 13:30
End:
2 март @ 20:00

Venue

Bahrain International Circuit